ĐURIN VIRTUELNI SVET

RAZUMI DRUGE DA BI TE RAZUMELI.BUDI ISTRAJAN U SVOJIM NAMERAMA I DOSLEDNO SLEDI SVOJA PRAVILA.POKLONI LJUBAV,DA BI TI SE LJUBAV VRATILA.PRUŽI UTEHU DRUGOME U TEŠKOM TRENUTKU,I MOŽEŠ OČEKIVATI ISTO.ŠTO NE BOLI NIJE ŽIVOT,A ŠTO NE PROLAZI NIJE SREĆA.

DOBRODOŠLI U MOJ VIRTUELNI SVET

"Ceo život je čekanje"

djura77 | 24 Novembar, 2010 16:51

Baner generalne stranice okruglog stola
 
   Naši životi su vremenski ograničeni i nije dovoljan samo jedan ljudski vek,da bi dočekali sve što priželjkujemo u životu.Od samog rođenja mi smo ograničeni vremenom,a naši roditelji strepnjom i čekanjem do našeg rođenja.Sa našim rođenjem startuje i merilo našeg vremena.Mi ponekad ni sami nismo svesni našeg čekanja,jer živimo životom sadašnjice.Čekanje gradskog prevoza,taksija,kraja radnog vremena,kraja predavanja,su samo svakodnevne sitnice koje nas podsećaju da je čekanje prisutno tu,uvek među nama.I kada spavamo mi čekamo,na početak novog dana.Cela koncepcija života se zasniva na čekanju.Što više stvari dočekamo u našim životima,utoliko ima manje čekanja za generacije koje tek dolaze.Vremenski period između dva čekanja je naša sadašnjica.Od jednog čekanja,do drugog,mi se menjamo.Živimo bolje,ili lošije.Aktuelna tema mladih ljudi u zadnje vreme je "ČEKAJUĆI ONU PRAVU ILI ONOG PRAVOG"U našem čekanju može se desiti da nam promaknu odlični momenti,koje nismo uspeli da iskoristimo.Uglavnom,u sva naša čekanja moramo biti aktivno uključeni.Mladima je takođe primamljivo čekanje vikenda,nakon koga obavezno u većini slučajeva ide ono "ČEKAM DA SE ISTREZNIM".Koliko puta smo samo sami sebi rekli "Jedva čekam da ga (je) vidim".Ne postoji osoba na ovom svetu koja nikada nije čekala za nešto,ili nekoga.Bili mi strpljivi,ili ne,čekanje je nešto što se ne može izbeći.Nekada smo mi u ulozi onog koji zadaje čekanje,a nekada smo oni koji čekamo.Ako malo bolje razmislimo,čekanje nam oduzima mnogo vremena u našem životu.Mi možemo delimično uticati samo na određenu grupu čekanja.Koliko smo uspešni da manipulišemo u lancu svih čekanja,toliki je naš uspeh,ili neuspeh u životu.Evo jednog banalnog primera manipulacije čekanjem u životu:
 
 
   "Pokvario nam se bojler(daleko bilo),i sada ga moramo zameniti.Čekamo platu,koja još uvek nije bila ili pustamo ČEK i kupujemo novi bojler odmah.Ako ne znamo sami da montiramo bojler,a nemamo novca za majstora,jer smo bojler kupili na odloženo,opet moramo čekati platu,da bi mogli platiti majstora.Ako kojim slučajem poznajemo majstora,onda će on nas sačekati do plate,da bi naplatio svoj rad.Ako kupujemo neki proizvod u čiju je cenu uračunata i ugradnja,iako odmah po kupovini proizvod postaje naše vlasništvo,moramo sačekati majstore da bi mogli da ga koristimo".
 
    
   Većina nas kada je kupila svoj računar,ništa nije znala oko montaže i spajanja komponenata,a o radu na računaru da i ne govorimo.Čekali smo stručno lice da nam spoji sve komponente,i nekoga da nam objasni kako koji program funcioniše.U našem čekanju život prolazi.Vreme se ne može zaustaviti,jer jedino ono nikoga ne čeka.
   Postoje zančajna čekanja koja direktno utiču na dalji razvoj i način našeg stila življenja,a to su:čekanje da završimo školu ili fakultet,čekanje da se zaposlimo,čekanje da stupimo u brak,čekanje roditeljstva,čekanje penzije i čekanje unučića.Sva ostala čekanja su sporadičnog karaktera i nemaju jačinu kao ova koja sam naveo.Nadam se,da sada i vi uviđate koliko i ja,kakvu ulogu čekanje zauzima u našim životima.
 
 
   P.S.  Kada nemam ništa pametno da vam predočim,ja ČEKAM da pronađem pravu temu pa tek onda pišem,a sada mi preostaje da čekam na vaša mišljenja i komentare. 
 
     
 
     

Komentari

Re: "Ceo život je čekanje"

lahor | 24/11/2010, 18:27

Da citav zivot se nesto ceka....a on u svom tom silnom cekanju prolazi, nece da ceka...
Ja najvise mrzim nesto da "cekam", mozda je to stvar nestrpljena...
Pozz...

Re: "Ceo život je čekanje"

stepskivuk | 24/11/2010, 18:44

Pa,kad se tako postave stvari...ne mogu da ne pomislim da zivimo u linearnom vremenu,u jednoj tacki tog vremena i dok je tako necemo biti svuda i u svemu.
Kada,jednom,budemo svuda i svagda,necemo morati vise da cekamo.
Ili,kada nas vise ne bude bilo,ni tada necemo morati vise da cekamo...

Kosntatacija da je ceo zivot cekanje,izgleda mi suvisna kao i "zivot je prolazan"

Pozdrav!

Stepski vuče..

djura77 | 24/11/2010, 19:04

Svi smo mi svesni činjenice da je život prolazan,ali mislim da nismo razvili dovoljno svest,koliko je čekanje prisutno u svakom segmentu našeg života.

Re: "Ceo život je čekanje"

djura77 | 24/11/2010, 19:06

Lahore,više strpljenja u svemu,više vremena odpada,ali se svakako prave manje greške..pozz

Skola Racunara

Skola racunara | 10/06/2012, 21:39

Interesantno, nema sta.

Skola Racunara

Skola Racunara | 06/07/2012, 17:39

Kazu da je strpljenje vrlina, ali je to mnogo lakse reci nego uraditi.

Skola Racunara

Skola Racunara | 03/08/2012, 18:53

Mislim da je ovim poslednjim sve receno.

Стоматология в Москвe

Aellyacisy | 29/11/2021, 18:35

Стоматология в Москвe
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb